Известие

Collapse
No announcement yet.

Почистване дроселова клапа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
    Извинявам се, но общо взето не разбрах дали колата има EGR или няма? И последно с тези "картерни газове", какво трябва да направя? Ако може да го обясните по-просто ...по-стъпки за некомпетентни хора като мен, как се процедира за самата манипулация? Още не съм се решил да го правя, защото искам първо да я види майстора ми, но да съм в готовност и да знам как става.
    Няма смисъл да го чистиш, нищо съществено няма да стане. Може да свалиш маркуча и да погледнеш, едва ли има нещо да му пречи. Само работа и проблеми може да си създадеш.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
      Извинявам се, но общо взето не разбрах дали колата има EGR или няма? И последно с тези "картерни газове", какво трябва да направя? Ако може да го обясните по-просто ...по-стъпки за некомпетентни хора като мен, как се процедира за самата манипулация? Още не съм се решил да го правя, защото искам първо да я види майстора ми, но да съм в готовност и да знам как става.
      Имаш Л.С.
      Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Историята знае за много мотори, дето са се разтекли като лейки след откачането на картерната вентилация...
        Не всички, но повечето....
        Картерното налягане трябва да се поддържа ниско. Най-лесно е чрез вакума от всмукателя.
        Други варианти са тръба на вентури през изпускателната тръба или вакум помпа с ремък или електрическа.... По принцип.

А дросела може да го изчистиш и без да го сваляш.
        156 2.0TS

Comment

Моят мотор е моята история,не се е разтекъл(каквото и да значи това) близо 12 години след откачена вентилация.
          Налягането няма как да е по ниско,защото е отворена система.
          Клапата е ъпсурд да се почисти качествено без да се свали,същото важи за дебитомера,капака на клапаните и т.н.
          Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Working...
          X